Voor hulp en advies

0251 - 247233

Home > Winkel > EHBO > Immobilisatie > Vacuümmatrassen

Vacuümmatrassen

Vacuummatrassen worden gebruikt door hulpverleners. Een gewonde patiënt wordt op het opgeblazen matras gelegd en zakt hierin weg. Nadat het matras zich om het lichaam heeft gevormd, wordt het vacuüm gezogen. Zo vormt het matras zich tot een hard omhulsel dat precies om de patiënt heenpast. Bestel direct vacuummatrassen en andere medische matrassen via Plastimed.

Filters

It seems we can't find what you're looking for.

Hoe worden vacuümmatrassen gebruikt?

Een vacuummatras zorgt ervoor dat de patiënt niet verschuift tijdens een transport, een behandeling of operatieve ingreep. Dit type matras wordt onder meer gebruikt in de ambulance en op parasolvluchten en gipsvluchten. Ook in de OK kom je deze matrassen tegen. Je spreidt het matras uit op een vlakke onderlaag en verdeelt de vulling zo egaal mogelijk. Vervolgens sluit je de vacuümpomp aan op het ventiel en zuig je het matras iets vacuüm, zodat hij nog wel plooibaar is. De patiënt positioneer je op het vacuümmatras en deze plooi je rond de patiënt door de banden te gebruiken. Tot slot zuig je het matras helemaal vacuüm en trek je de banden aan.

Vacuummatrassen online kopen

Plastimed biedt professionele medische producten van de hoogste kwaliteit aan. Deze koop je eenvoudig online. Plaats je bestelling in de webshop.

Filteren