Voor hulp en advies

0251 - 247233

Filters

Aantal stuks
8
4
Kleur
Lengte (in meters)
1
Merk
8
1
1
5
1
Steriel
16
Volume
1

Zuurstofmasker

Een zuurstofmasker wordt gebruikt voor medische behandelingen en worden ingezet als hulpmiddel bij beademingstherapie en zuurstoftherapie. Plastimed biedt zuurstofmaskers met en zonder zuurstofslang en voor verschillende zuurstofconcentraties.

Toont alle 16 resultaten

Een zuurstofmasker wordt gebruikt bij medische behandelingen

Zuurstofmaskers vormen een technisch hulpmiddel waarmee de patiënt zuurstof toegevoerd krijgt. Een O2-masker ondersteunt het lichaam met de toevoer van zuivere zuurstof. In de webshop van Plastimed vind je zuurstofmaskers met en zonder zuurstofslang en voor uiteenlopende zuurstofconcentraties.

Toepassingen van een zuurstofmasker

Zuurstofmaskers worden voor uiteenlopende redenen bij beademings- en zuurstoftherapie toegepast. Zo ondersteunt een zuurstofmasker de natuurlijke ademhaling als de patiënt zelf onvoldoende zuurstof uit de lucht kan halen. Ook werkt het zuurstofmasker als vervanger in het geval van tijdelijke verhindering of uitval van de ademhaling. Een continue opname van zuurstof door middel van het ademhalingsstelsel is van levensbelang voor onze spieren en organen. Via de bloedbaan in het menselijk lichaam krijgen de longen de gewenste hoeveelheid zuurstof binnen. Door middel van een zuurstofcilinder of een CPAP-apparaat blijft een voortdurende zuurstofstroom gewaarborgd.

Beademingsinstrumenten voor een optimale ademhaling in noodsituaties

Beademingsinstrumenten als zuurstofmaskers, larynxmaskers en zuurstofslangen ondersteunen de zorgbehoevende in spoedeisende situaties bij de ademhaling. Hierdoor zijn deze medische hulpmiddelen onmisbaar bij ongevallen en binnen de eerstehulpverlening in de zorg. Ook op de OK maakt men gebruik van zuurstofmaskers, waarbij de patiënt door middel van een infuussysteem wordt ondersteund. Bestel eenvoudig en snel zuurstofmaskers bij Plastimed.