Voor hulp en advies

0251 - 247233

Vette gaasjes

Vette gaasjes worden gebruikt om te voorkomen dat verbindingsmateriaal zich hecht aan de wond. Dit is een veelvoorkomende situatie bij de behandeling van schaafwonden en brandwonden. De zalf die wordt gebruikt voor deze gaasjes dient als extra bescherming van de wond en zijn vaak geïmpregneerd met vaseline of paraffine.

Enig resultaat

Vette gaasjes voor schaaf- en brandwonden

Iedere wond heeft een eigen specifieke behandeling nodig voor een goed herstel. Een vet gaasje is erg veelzijdig en wordt gebruikt om te voorkomen dat verbindingsmateriaal zich aan de wond hecht. Zeker bij de behandeling van schaafwonden en brandwonden wordt vaak een vet gaasje gebruikt. Bij Plastimed vind je hoogwaardige vette gaasjes ter bescherming van de wond.

Toepassingen geïmpregneerde gaasjes

Vette gaasjes zijn geïmpregneerd met vaseline of paraffine. Dit zorgt voor extra bescherming van de wond en een zo spoedig mogelijk herstel. Het valt absoluut aan te raden om het vette gaasje altijd in je EHBO-koffer te hebben, thuis of op de praktijk. Er zijn verscheidene wonden die baat hebben bij behandeling met een vet gaasje. Zo worden vette gaasjes onder meer gebruikt bij eerste- en tweedegraads brandwonden met een dichte blaar, snij- en schaafwonden en langzaam genezende open wonden.

Verbandmiddelen en gaasjes kopen

Vettige gaasjes bevorderen een snelle en nette genezing van de wond. Het geïmpregneerde gaasje beschermt ook de genezende huid tijdens de wisseling van een verband. Bij Plastimed shop je eenvoudig en snel gaasjes met een desinfecterende en antibacteriële werking voor het reinigen, behandelen of het voorkomen van infecties.

toon prijzen incl. btw toon prijzen excl. btw