Voor hulp en advies

0251 - 247233

Siliconen katheters

Siliconen katheters worden gebruikt om urine af te voeren naar een katheter zak. Het dunne flexibele buisje wordt via de plasbuis of buikwand in de blaas geschoven en kan zo urineretentie verhelpen. De meest voorkomende katheters zijn gemaakt van siliconen, latex en hydro gel coating. Een siliconen katheter heeft veelal de voorkeur omdat deze de minste kans op aanslag geven. Plastimed biedt een veelzijdig assortiment aan siliconen katheters voor zowel mannen als vrouwen. Bestel direct siliconen katheters bij Plastimed.

Toont alle 2 resultaten

Verschillende soorten katheters

Bij het uitzoeken van de juiste katheter zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Zo zijn er katheters verkrijgbaar in verschillende diameters, lengtes en materialen. Siliconen katheters worden het meest gebruikt, omdat deze de minste kans op aanslag geven. Daarnaast zijn ze uitermate geschikt voor langdurig gebruik. Bekijk het assortiment van Plastimed en bestel siliconen katheters voor op jouw afdeling, kliniek of praktijk.

Verschillende soorten siliconen katheters

Siliconen katheters kunnen van latex gemaakt zijn, met aan de buiten- en binnenzijde een siliconen elastomeerlaagje. Er zijn ook katheters die voor 100% uit siliconen bestaan. Dit type katheter wordt gebruikt bij patiënten met een latexallergie en bij langdurig gebruik. De siliconen katheter hoeft namelijk minder vaak gewisseld te worden. Wel is de siliconen katheter wat stugger, waardoor hij bij sommige patiënten irritatie kan geven. De ballonnetjes in het katheter worden gevuld met een oplossing van water en glycerine. De glycerine zorgt ervoor dat het ballonnetje nauwelijks leeg loopt.

Bestel online siliconen katheters

In de online shop van Plastimed plaats je eenvoudig je bestelling. Kies uit hoogwaardige en betrouwbare merken als Rusch. Ook andere soorten katheters, waaronder zuigkatheters, vind je gemakkelijk terug in de webshop.

toon prijzen incl. btw toon prijzen excl. btw