Voor hulp en advies

0251 - 247233

Home > Winkel > Verzorging > Natuur & Gezond > Dry Needling

Dry Needling

Dry needling is een speciale techniek waarbij de fysiotherapeut naalden aanbrengt in de spieren. Hierdoor ontspannen de spieren erg snel en langdurig. Er wordt geen gebruik gemaakt van vloeistof om de spier te ontspannen, maar enkel een “droge” acupunctuurnaald. Bestel jouw benodigdheden voor dry needling bij Plastimed.

Filters

It seems we can't find what you're looking for.

Dry needling vs. acupunctuur

Dry needling wordt vaak vergeleken met acupunctuur, maar het is niet hetzelfde. Bij acupunctuur worden meerdere naalden oppervlakkig in het lichaam gezet. Deze blijven enige tijd zitten en hebben invloed op de energiebanen in het lichaam. Voor dryneedling is vaak maar één naald nodig die de spier kortdurend prikkelt. Zo werkt de behandeling op zogeheten triggerpoints in plaats van op meridianen. Deze spierknopen veroorzaken niet alleen drukpijn, maar vaak ook pijn op afstand en/of bewegingsbeperking in de bijbehorende gewrichten.

Naalden voor dry needling

Dry needling naalden zijn zeer dun en scherp. Hierdoor voelt de patiënt haast niet dat het naaldje wordt ingebracht. Bij het aanprikken van de triggerpoint spant de spier vaak kort aan, wat een verkrampt gevoel geeft. Hierna ontspant de spier zich vaak onmiddellijk en is er direct meer bewegingsvrijheid. Als fysiotherapeut koop je dry needling naalden van de hoogste kwaliteit via Plastimed.

Filteren