Voor hulp en advies

0251 - 247233

Specula

Specula worden gebruikt door artsen, verloskundigen en gynaecologen om de vaginaopening te verwijden. Dit is onder meer nodig om de baarmoederhals of de baarmoeder gemakkelijker te onderzoeken. Het speculum wordt ook wel eendenbek genoemd vanwege de vorm van het instrument. Specula en andere instrumenten voor gynaecologie bestel je online bij Plastimed.

Filters

Materiaal
Aantal stuks
Steriel

Toont alle 22 resultaten

Speculums voor inwendig onderzoek

Het speculum wordt veel gebruikt bij inwendig onderzoek van de vagina. Als je last hebt van tussentijdse bloedingen, veel afscheiding of pijn in de onderbuik wordt dit instrument ingezet. Ook de baarmoederhals kan zo worden bekeken om bijvoorbeeld vroege tekenen van baarmoederhalskanker te herkennen. De huisarts of gynaecoloog gebruikt het speculum om de vagina wat te openen zodat de binnenkant van de vagina en de baarmoedermond onderzocht kunnen worden. Het gebruik van een speculum kan wat raar aanvoelen, maar hoort geen pijn te doen.

Specula van bekende merken

In de webshop van Plastimed koop je medische benodigdheden van de hoogste kwaliteit. Je hebt de keuze uit de beste merken. Zo koop je onder meer specula van Welch Allyn en Mediware. Deze zijn geschikt voor eenmalig gebruik en verkrijgbaar in verschillende breedtes. Plaats je bestelling!