Voor hulp en advies

0251 - 247233

Spuiten

Spuiten zijn medische instrumenten die worden gebruikt voor het opzuigen en injecteren van vloeistoffen. De injectiespuit bestaat uit een glazen of kunststof cilindervormig buisje met aan de ene kant een conus en aan de andere kant een plunjer.

Filters

Gauge
Steriel

Resultaat 1–30 van de 66 resultaten wordt getoond

Een kwalitatieve spuit bij Plastimed

Injectiespuiten worden gebruikt voor het opzuigen en injecteren van vloeistoffen. Plastimed biedt een breed aanbod aan spuiten aan, waaronder injectiespuiten, spuiten met cathetertip en spuiten met een Luer-lock of Luer-slip.

Waaruit bestaat een spuit?

Spuiten bestaan uit een kunststof of glazen cilindervormig buisje met aan de ene zijde een conus en aan de andere zijde een plunjer. Aan de conus is een tip bevestigd, waaraan je de injectienaald monteert. De plunjer is veelal van kunststof vervaardigd. Hiermee zuig je de vloeistof uit het reservoir op en breng je hem vervolgens ergens in het lichaam in, bijvoorbeeld in een ader of een spier.

Verschillende soorten injectiespuiten

Binnen de spuiten zijn verschillende varianten beschikbaar, zoals de intraveneuze, intramusculaire, subcutane en intracutane spuit. Zo past men de intraveneuze injectiespuit toe bij bloedprikken, als er in een ader geprikt wordt. Om in het spierweefsel te prikken is een intramusculaire spuit geschikt. Bij een subcutane injectie prikt men net onder de huid, waardoor de vloeistof langzaamaan in het bloed wordt opgenomen. Dit past men met name toe bij het toedienen van insuline aan diabetespatiënten. De intracutane spuit wordt bijvoorbeeld bij een verdoving gebruikt. Bestel snel en eenvoudig de juiste spuit bij Plastimed.

Filteren

Aantal stuks
Gauge
Steriel