Voor hulp en advies

0251 - 247233

Home > Winkel > Laboratorium > Urinetesten

Urinetesten

Met urinetesten toon je op een betrouwbare wijze de samenstelling van urine aan. Onderzocht worden bijvoorbeeld de eiwit- of glucosewaardes. De urinetest voer je eenvoudig zelf uit, waarbij je het resultaat binnen een paar minuten kunt aflezen. Plastimed biedt verschillende urinetesten aan van erkende merken als Accu-Chek, Servotest, Hemocue, Mediware, BBraun en Microlet. Bekijk meteen de webshop voor urinetesten en andere accessoires als dipslides en urine analyzers en zwangerschapstesten voor hoogwaardig urineonderzoek.

Filters

Productcategorieën
Aantal stuks
Steriel

Resultaat 1–30 van de 44 resultaten wordt getoond

Hoe gebruik je een urinetest?

Urinetesten zijn eenvoudig in gebruik. Lees voor de toepassing altijd grondig de gebruiksaanwijzing. Vang de urine vervolgens op in een urinebeker en steek de teststrip erin. Na enkele minuten haal je de urineteststrip weer eruit en lees je de waardes af. In veel gevallen verkleurt de teststrip, waarna je de kleur vergelijkt met een vergelijkingstabel. Zo bepaal je of een bepaalde stof in de urine aanwezig is, en zo ja, hoeveel.

Stoffen die een urinetest kan aantonen

De meeste urinetesten kunnen stoffen aantonen als eiwitten, glucose, leukocyten, ketonen, bilirubine, bloed, urobilinogeen en nitriet. In sommige gevallen kan ook de pH-waarde worden onderzocht. De resultaten van het urineonderzoek kunnen leiden tot verder onderzoek naar bloed-, lever- of nieraandoeningen. Ook voor diabetes en blaasontsteking geeft een urinetest een betrouwbaar resultaat. Bestel direct hoogwaardige urinetesten bij Plastimed.

Filteren

Aantal stuks
Steriel