Voor hulp en advies

0251 - 247233

Home > Winkel > Verbruiksmateriaal > Hechtmateriaal

Hechtmateriaal

Met hechtmateriaal wordt in de medische sector de naald-draadcombinaties bedoeld waarmee een arts een open wond afsluit. Plastimed beschikt over een uiteenlopend aanbod aan hecht materiaal voor wondsluiting, zoals hechtdraad en huidlijm.

Filters

Aantal stuks
Steriel

Resultaat 1–30 van de 311 resultaten wordt getoond

De toepassing van chirurgische materiaal voor hechtingen

Sommige wonden zijn zo diep of groot dat ze niet spontaan zullen genezen. Een dergelijke genezing is soms ook cosmetisch of functioneel niet gewenst. In dat geval hecht een arts de wond op een professionele wijze door de wondranden met speciaal hechtdraad en naald aan elkaar te maken. De genezing verloopt hierdoor sneller en er ontstaat minder littekenweefsel. Hechten mag enkel door een arts worden gedaan.

Verschillende soorten hecht materiaal

Plastimed biedt hechtmaterialen van uiteenlopende materialen aan, zoals Ethilon, Ethiloop, Mersilene, Monocryl, PDS II, Prolene en Vicryl. Afhankelijk van de toepassing speelt de resorbeerbaarheid hierbij een rol. Hechtmateriaal dat uit zichzelf oplost en dus niet na verloop van tijd hoeft te worden verwijderd, wordt resorbeerbaar genoemd. Niet-resorbeerbaar hechtmateriaal moet na verloop van tijd handmatig worden weggehaald. Daarnaast speelt de draadstructuur een rol bij de keuze voor het juiste hechtmateriaal. Monofiel hechtmateriaal bestaat uit één draad en bij polyfiel hechtdraad gaat het om een gevlochten eenheid van meerdere draden. Bekijk de verschillende soorten hechtmateriaal in de webshop van Plastimed en plaats je bestelling.

Filteren

Aantal stuks
Steriel