Voor hulp en advies

0251 - 247233

Onthechten

Bij Plastimed vind je professionele materialen voor onthechten. Hiermee verwijder je hechtingen en nietjes bij de patiënt. Van draadsnijders tot draadhaakjes, onthechtingsscharen, mesjes voor onthechten en draadsnijders: alles wat je nodig hebt voor bij jou op de praktijk of afdeling shop je bij Plastimed.

Hechtingen verwijderen

Als patiënt maak je voor het verwijderen van hechtingen een afspraak met je (huis)arts. Deze ingreep verloopt doorgaans pijnloos. Eerst wordt de huid met alcohol gedesinfecteerd en vervolgens wordt de hechtdraad met een pincet opgetild. Zo kan de draad met een klein schaartje worden doorgeknipt. Na het doorknippen van de hechtdraad wordt de hechting verwijderd. Afhankelijk van de wond kan er nog een verband worden aangebracht. Agraves worden verwijderd met een speciale tang. Deze zijn vaak geplaatst na orthopedisch ingrepen. Vaak gaat het om een groot aantal nietjes, waardoor het even kan duren voordat deze allemaal verwijderd zijn.

Onthechtmaterialen bestellen

Voor onthechtmaterialen van de hoogste kwaliteit ben je bij Plastimed aan het juiste adres. In de online shop vind je eenvoudig waar je naar op zoek bent. Profiteer van snelle levering, een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en veilig betalen. Plaats je bestelling!