Voor hulp en advies

0251 - 247233

Home > Winkel > Injectiemateriaal > Spuiten > Insulinespuiten

Insulinespuiten

Insuline wordt meestal toegediend met een insulinespuit. Deze insulinespuit bestaat uit een injectiespuit met een extra dunne naald. De insuline wordt vervolgens vlak onder de huid, oftewel subcutaan, ingespoten, waardoor het lichaam de insuline geleidelijk opneemt. Plastimed beschikt over een breed aanbod insulinespuiten voor het injecteren van vloeistoffen.

Werkwijze bij insulinespuiten

Voor de patiënt zelf insuline gaat inspuiten, oefent hij of zij eerst met oefeninsuline bij een diabetesverpleegkundige. Insuline kan op vier plekken in het lichaam worden gespoten: in de benen, billen, armen of buik. Veelal wordt aangeraden om de insuline in de buik in te spuiten, aangezien dit het beste resultaat geeft en de insuline het snelst door het lichaam wordt opgenomen. De patiënt moet hierbij wel opletten niet te dicht bij de navel te injecteren, aangezien dit pijnlijk kan aanvoelen.

Verschillende soorten en maten insulinespuiten bij Plastimed

Plastimed biedt verschillende soorten insulinespuiten voor eenmalig gebruik aan in de webshop . Het gaat hierbij om zogeheten spuit/naaldcombinaties, waarbij de naald en spuit met elkaar zijn verbonden. De insulinespuit is verkrijgbaar in 0,3 ml, 0,5 ml en 1 ml. Bestel eenvoudig en snel insulinespuiten bij Plastimed.