Voor hulp en advies

0251 - 247233

Cerumen

Cerumen, in de volksmond vaak oorsmeer genoemd, is een wasachtige en vette substantie die wordt geproduceerd in de externe gehoorgang. Deze productie is bevorderlijk voor de gezondheid, maar soms komen er overmatige hoeveelheden cerumen voor. Het oor raakt dan verstopt en het oorsmeer moet worden verwijderd. Bij Plastimed vind je handige hulpmiddelen voor het verwijderen van cerumen.

Producten tegen oorsmeer

Zoals bij veel processen in het lichaam, is de juiste balans belangrijk. In de juiste hoeveelheid zorgt oorsmeer voor smering van de wanden van de gehoorgang, reinigt het de gehoorgang automatisch en heeft het een beschermende functie. Een teveel aan oorsmeer kan zich echter ophopen, met een oorprop als gevolg. Dit kan zorgen voor een verslechterd gehoor, oorsuizen, druk in de oren en duizeligheid. De producten voor cerumen in het assortiment van Plastimed zijn zowel geschikt voor thuisgebruik als professioneel gebruik. Door de oren regelmatig te reinigen kun je oorproppen voorkomen, maar dan moet de reinigingsprocedure wel met de juiste producten en op de juiste manier worden uitgevoerd. Zo bevorderen wattenstaafjes de vorming van oorsmeer juist als je ze niet op de juiste manier gebruikt.

Cerumen producten online kopen

Bekijk op je gemak het aanbod aan KNO instrumenten in de webshop en plaats je bestelling eenvoudig en snel bij Plastimed. Profiteer van een snelle levering en veilige betalingsmogelijkheden.