Voor hulp en advies

0251 - 247233

Dekglaasjes

In de microscopie worden dekglaasjes gebruikt voor het afdekken van de preparaten. Zo bescherm je de microscooplens en blijft het preparaat goed op zijn plek liggen. Daarnaast wordt het preparaat egaal op het objectglaasje verdeeld. Dekglaasjes zijn geschikt voor eenmalig gebruik en worden na gebruik dus weggegooid. Bestel dekglaasjes voor in het laboratorium of voor hobbyisten bij Plastimed.

Filters

Steriel

Enig resultaat

Dekglas gebruiken

Als arts heb je vaak informatie nodig over bijvoorbeeld het bloed of de urine van een patiënt. Met deze informatie stel je vervolgens een diagnose. Betrouwbare apparatuur voor het medisch laboratorium is dus onmisbaar. Met een dekglaasje dek je een preparaat af dat zich op een objectglaasje bevindt. Het dekglas verhoogt ook de beeldkwaliteit, waardoor je preciezer kunt werken. Er zijn dekglaasjes in verschillende vormen, diktes en diameters. Met een speciaal insluitmiddel wordt het dekglas op het objectglas gefixeerd. Het aanbrengen van een dekglaasje vraagt enige handigheid. Bij verkeerd gebruik kunnen er luchtbellen ontstaan tussen het dekglas en het preparaat, wat de beoordeling van het preparaat bemoeilijkt.

Dekglaasjes van hoge kwaliteit

Kies voor labapparatuur en materialen van de hoogste kwaliteit voor betrouwbare uitslagen. Bij Plastimed vind je onder meer dekglaasjes van Mediware. Plaats je bestelling in de online shop.