Voor hulp en advies

0251 - 247233

Home > Winkel > Verbandmiddelen > Folie > Wondfolie

Wondfolie

Wondfolie wordt gemaakt van polyurethaan. De transparante folie is aan een zijde voorzien van een hypoallergene, huidvriendelijke kleeflaag. Je gebruikt wondfolie onder meer bij weinig exsuderende wonden en op de intacte huid die aan wrijving en schuifkrachten onderhevig is. Bij Plastimed bestel je gemakkelijk wondfolie van hoge kwaliteit in de online shop.

Filters

Aantal stuks
Steriel

Resultaat 1–30 van de 37 resultaten wordt getoond

Wondfolie aanbrengen

Meestal wordt transparante wondfolie als secundaire wondafdekking gebruikt bij schaafwonden, brandwonden en skin tears. Dit type wondbedekking heeft als voordeel dat de wond eenvoudig te beoordelen is. Ook kan de patiënt douchen met het waterdichte folie. De wondfolie onderhoudt een vochtig wondmilieu en heeft hierdoor een gunstig effect op het genezingsproces. Kies voor een wondfolie op rol voor gemakkelijk gebruik. Bij het aanbrengen van wondfolie is het belangrijk dat de randen niet loslaten of omkrullen. Dit leidt tot rimpels die op hun beurt weer kunnen leiden tot het ontstaan van decubitus. Over het algemeen wordt wondfolie gebruikt door artsen en verzorgenden, omdat het enige oefening vereist om de folie op de juiste wijze aan te brengen.

Hoogwaardige wondfolie kopen

Bij Plastimed heb je de keuze uit wondfolie en andere verbandmiddelen van de hoogste kwaliteit. In het assortiment vind je producten van A-merken als Hartmann. Plaats direct je bestelling.