Voor hulp en advies

0251 - 247233

Wonddrainage

Bij wonddrainage wordt een wonddrain geplaatst om wondvocht en bloed af te voeren uit de wond en het gebied rondom de wond. Het is een vorm van afzuiging. Dit dunne slangetje van zacht plastic heeft een gedeelte met kleine gaatjes. Tijdens de operatie wordt het gedeelte met gaatjes in het wondgebied geplaatst. Het deel zonder gaatjes loopt buiten het lichaam naar het opvangsysteem, wat ook wel vacuümdrain of redondrain genoemd wordt. Materialen voor wonddrainage koop je eenvoudig bij Plastimed.

Filters

Aantal stuks
Steriel

Toont alle 11 resultaten

Wonddrainage in het ziekenhuis en thuis

De wonddrain wordt aangelegd in het ziekenhuis. Vervolgens houdt de verpleegkundige bij hoeveel vocht de drain dagelijks produceert. Een patiënt kan ook thuis een wonddrainage hebben. In dit geval moet je zelf de drainproductie bijhouden. Dit doe je elke 24 uur, het liefst in de ochtend op een vast tijdstip. Zet de drainfles op een rechte ondergrond en schrijf de datum op het etiket op. Vervolgens noteer je de totale hoeveelheid vloeistof die in het opvangsysteem en bekijk je wat de productie is in de afgelopen 24 uur. Bij een hoeveelheid van 15 ml of minder kan de drain verwijderd worden.

Benodigdheden voor wonddrainage kopen

In de online shop van Plastimed bestel je in een handomdraai materialen voor wonddrainage. Kies voor hoogwaardige merken als HVS en plaats je bestelling.