Voor hulp en advies

0251 - 247233

Pulsoximeters

Pulsoximeters staan ook wel bekend als saturatiemeters. Met dit medische instrument kun je gemakkelijk, snel en op een non-invasieve manier de hoeveelheid zuurstof in het bloed van een patiënt bepalen. De zuurstofsaturatie valt eenvoudig te berekenen, zodat je hier direct op in kunt spelen met de juiste behandeling. Niet alleen artsen gebruiken pulsoximeters, maar ook bijvoorbeeld sporters en COPD-patiënten. Bekijk het assortiment van Plastimed.

Filters

Aantal stuks
Steriel

Pulsoximeters gebruiken

Pulsoximeters zijn gemakkelijk te gebruiken, zowel door artsen als door consumenten. Heb je bijvoorbeeld last van dufheid of ben je kortademig bij lichte inspanning? Dan kan het zijn dat je lichaam je laat weten dat er onvoldoende zuurstof in je bloed zit. Met een pulsoximeter bepaal je eenvoudig het zuurstofgehalte door je vinger tussen de twee helften te plaatsen en op de knop te drukken. De pulsoximeter analyseert direct het zuurstofgehalte in je bloed en je hartslag. Wacht even tot de resultaten verschijnen op het duidelijk afleesbare display. Een normale hartslag in rust ligt tussen de 60 en 100, het zuurstofgehalte hoort tussen de 95 en 100% te zijn.

Pulsoximeters online bestellen

Voor betrouwbare resultaten bestel je een pulsoximeter bij Plastimed van een kwalitatief merk als Comed, Contec of Nonin. Bestel je diagnostische instrumenten in de online shop.