Voor hulp en advies

0251 - 247233

Zuurstofbrillen

Zuurstofbrillen, ook wel neusbrillen genoemd, zijn medische hulpmiddelen die worden gebruikt bij patiënten die te weinig zuurstof opnemen, ondanks een reguliere ademhaling. Een zuurstofbril ondersteund op deze manier de patiënt door het systematisch toedienen van zuurstof via de neus.

Zuurstofbrillen voor zuurstoftherapie

Zuurstofbrillen worden gebruikt voor toediening van zuurstof door de neus. De Plastimed zuurstofbrillen zijn voorzien van een standaard aansluiting. Zuurstoftherapie kan onder meer nodig zijn voor de symptomatische behandeling van COPD.

Neusbrillen voor medische instellingen en thuis

Zuurstoftherapie wordt door de arts ingezet om beschadigingen van weefsel, veroorzaakt door zuurstoftekort, te herstellen. Deze therapie kan op de praktijk plaatsvinden en thuis worden voortgezet. Tijdens de behandeling wordt een zuurstofbril of zuurstofmasker geplaatst. Deze wordt verbonden aan een zuurstofslang. Zo krijgt de patiënt 100% zuurstof toegediend. Doorgaans wordt de zuurstof via de neus met een neusbril toegediend. De neusbril bevestig je aan je oren en deze steekt een stukje in beide neusgaten. Het voordeel van zuurstofbrillen is dat deze comfortabeler zijn dan een zuurstofmasker. Als een toereikende zuurstofafgifte kan worden verzekerd, geniet een zuurstofbril dan ook de voorkeur.

Zuurstofbrillen van de hoogste kwaliteit

De zuurstofbril is een praktisch hulpmiddel dat wordt ingezet bij patiënten die ondanks een reguliere ademhaling te weinig zuurstof opnemen. Door systematisch zuurstof toe te dienen via de neus, krijgt de patiënt genoeg zuurstof binnen.  Plaats je bestelling voor zuurstofbrillen in de shop van Plastimed en profiteer van snelle levering. Je hebt de keuze uit hoogstaande merken als DCT.