Voor hulp en advies

0251 - 247233

Neusklemmen

Neusklemmen worden veel gebruikt in de spirometrie. Dit is een vorm van longfunctieonderzoek waarbij onderzoek wordt gedaan naar een eventuele vernauwing van de luchtwegen. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij aandoeningen als astma en COPD.

Filters

Materiaal
Aantal stuks
Steriel

Enig resultaat

Neusklemmen voor onderzoek longfunctie

Bij een onderzoek naar de longfunctie wordt zowel de longinhoud gemeten als de mate van vernauwing van de luchtwegen. De neusklem wordt gebruikt in combinatie met een spirometer. Door middel van blaaskracht meet dit professionele apparaat de longfunctie van een patiënt. De patiënt ademt volledig in en blaast vervolgens met alle kracht uit in de spirometer. Vervolgens berekent de spirometer de uitkomst. Vaak kan het onderzoek worden uitgevoerd bij de huisarts en wordt een patiënt voor uitgebreider vervolgonderzoek doorgestuurd naar het ziekenhuis. Het is dus belangrijk om voldoende neusklemmen op voorraad te hebben bij jou in de praktijk of op de afdeling. Met neusklemmen in combinatie met een spirometer kun je ademhalingsziekten als COPD en astma opsporen.

Neusklemmen bestellen

De meeste neusklemmen zijn gemaakt van plastic en zijn geschikt voor eenmalig gebruik. De foamlaag zorgt voor meer comfort. Bestel direct hoogwaardige neusklemmen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in de online shop van Plastimed.