Voor hulp en advies

0251 - 247233

Klemmen & Tangen

Chirurgische klemmen en tangen worden gebruikt door chirurgen werkzaam op de OK, waar ze van toepassing zijn voor het vastgrijpen en vasthouden van bijvoorbeeld (huid)weefsel en bloedvaten. Voor iedere chirurgische zorgprofessional zijn diverse klemmen en tangen ontworpen die afhankelijk van specialismen van de arts van toepassing kunnen zijn. Plastimed biedt een ruim assortiment aan klemmen en tangen zoals arterieklemmen, haken tangen, katheter tangen, korentangen, nageltangen, navelklemmen, neusklemmen, ringzaagtangen, tampontangen en tekentangen. Bestel direct jouw medisch klemmen en tangen bij Plastimed.

Resultaat 1–30 van de 73 resultaten wordt getoond

Klemmen en tangen voor chirurgie

Op de OK worden diverse klemmen en tangen gebruikt tijdens operaties. Sommige klemmen en tangen zijn geschikt voor eenmalig gebruik en andere kunnen gesteriliseerd worden en daarna nog een keer worden ingezet. Deze zijn meestal gemaakt van roestvrij staal. Bekijk direct het uitgebreide aanbod klemmen en tangen van Plastimed.

Klemmen en tangen voor verschillende doeleinden

Klemmen worden vooral gebruikt voor het vasthouden van bloedvaten en weefsels, maar bijvoorbeeld ook voor het fixeren van afdekdoeken. Er zijn tal van klemmen en tangen die gebruikt worden in de chirurgie. Welk type je kiest, hangt onder meer af van het toepassingsgebied en de vorm en aard van het specialisme. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een chirurgische en een anatomische vorm. Anatomische klemmen houden het weefsel atraumatisch vast, terwijl chirurgische klemmen vaak voorzien zijn van tanden. Deze zorgen voor een stevigere grip op het weefsel, maar traumatiseren door de puntige tanden. Ook op het gebied van tangen heb je een ruime keuze, met onder meer hakentangen, kathetertangen en nageltangen.

Klemmen en tangen van A-merken

Plastimed heeft alleen medische producten van de hoogste kwaliteit in het assortiment. Zo heb je de keuze uit klemmen en tangen van merken als Aesculap, Schröder en Cetro. Plaats direct je bestelling in de webshop.