Voor hulp en advies

0251 - 247233

Prikpennen

Voor het bepalen van je bloedsuiker zijn prikpennen nodig. Bij bloedsuikermeters worden standaard prikpennen meegeleverd. Hier kun je een extra prikpen bijbestellen voor het geval dat de huidige stuk gaat of je een andere prikpen wilt hebben. In het assortiment van Plastimed vind je prikpennen van hoogwaardige merken.

Filters

Aantal stuks
Steriel

Toont alle 2 resultaten

Hoe gebruik je prikpennen?

Er zijn prikpennen met meerdere instelbare prikdiepten. Zo prik je capillair bloed voor het meten van het glucosegehalte in het bloed. Je gebruikt de prikpennen in combinatie met lancetten. Na het afnemen van het bloedmonster verwijder je het lancet eenvoudig uit de prikpen en gooi je het weg in een naaldencontainer. Voor een goede bloeddruppel prik je het beste in je middelvinger, ringvinger of pink. Prik aan de zijkanten van de vingertoppen, want de bovenkant bevat de meeste tastzintuigen. Hierdoor is prikken op de top van de vinger pijnlijker. Wissel af tussen de linker- en rechterkant van de vingertoppen voor het behoud van je vingertoppen.

Gebruiksvriendelijke prikpennen

Bij Plastimed shop je gebruiksvriendelijke prikpennen van A-merken waaronder Dia-Clix. Bestel direct bijpassende lancetten zodat je alles in huis hebt voor het meten van je bloedsuiker. Plaat je bestelling in de online shop.