Voor hulp en advies

0251 - 247233

Lancetten

Lancetten zijn kleine naaldjes voor prikpennen. De meeste lancetten zijn universeel en werken met diverse prikpennen. Bestel nieuwe lancetten bij Plastimed.

Filters

Aantal stuks
Gauge
Steriel

Toont alle 14 resultaten

Lancetten voor prikpennen

Voor een meting met bloedteststrips heb je een bloeddruppel nodig. Je gebruikt een prikpen met een klein naaldje, een lancet, om in de vinger te schieten. De meeste lancetten zijn universeel en werken met diverse prikpennen. Controleer voor aanschaf of de lancet die je op het oog hebt inderdaad universeel is.

Verschillende naalddiktes

Een lancet kan verschillende diktes hebben. Dit wordt aangegeven met de waarde G. Des te hoger de G, des te dunner het naaldje. Werp een gebruikte lancet altijd weg in de daarvoor bestemde naaldencontainer om prikaccidenten te voorkomen. Voor professioneel gebruik zijn er veiligheidslancetten die eenmalig gebruikt kunnen worden. Alle lancetten in het assortiment van Plastimed zijn steriel en scherp geslepen, zodat er een zo klein mogelijk gaatje in de huid geprikt wordt.

Voor consumenten en professionals

Heb je suikerziekte en gebruik je insuline? Dan gebruik je waarschijnlijk een bloedglucosemeter om je glucosewaarde regelmatig te controleren. Deze glucosemeter wordt geleverd met een prikpen, waarmee je een klein druppeltje bloed prikt uit je vingertop. Voor iedere vingerprik stop je een lancet in deze prikpen. Een lancet uit het assortiment van Plastimed zijn ook geschikt voor professioneel gebruik, bijvoorbeeld in de huisartsenpraktijk of in het verzorgingstehuis.

Ga na welk type lancet je nodig hebt en plaats je bestelling in de webshop van Plastimed.