Voor hulp en advies

0251 - 247233

Krukken

Krukken worden gebruikt tijdens ziekte, revalidatie, pijn bij het lopen of evenwichtsproblemen en ondersteunen de patiënt om zelfstandig te lopen en staan om te voorkomen dat de patiënt valt. Er zijn diverse soorten met een verscheidenheid aan eigenschappen. Zo bestaan er loopkrukken met open manchet en gesloten manchet, en zorgen elleboogkrukken met anatomische handgrepen voor extra comfort.

Filters

Resultaat 1–30 van de 55 resultaten wordt getoond

Krukken kopen bij Plastimed

Er zijn aardig wat blessures en andere soorten letsel waarbij je krukken nodig hebt. Bij Plastimed heb je de keuze uit een ruim assortiment krukken, waaronder de kruk met open en gesloten manchet.

Gesloten of open manchet

Loopkrukken met een open manchet zijn voor de helft open. Hierdoor blijven ze niet aan je arm hangen. Gesloten manchetten hebben een kleine opening aan de voorkant, maar blijven wel hangen. In Nederland is een kruk met gesloten manchet de standaard optie. Dit type kruk is gebruiksvriendelijk en biedt veel ondersteuning, zeker bij onbelast lopen. Het voordeel van een open manchet is de veiligheid. Deze kruk blijft namelijk niet aan je arm hangen mocht je vallen. Let bij de aanschaf van een paar krukken ook op de lengte van de krukken en het maximaal belastbare gewicht. Zit de manchet ongeveer 5 cm onder je elleboog als je rechtop staat met je schoenen aan? Dan heb je de juiste lengte te pakken.

Krukken van hoge kwaliteit

Meestal moet een patiënt op advies van een arts een kruk gebruiken, bijvoorbeeld na een operatie of na een opname op de spoedeisende hulp. Plastimed biedt krukken van de hoogste kwaliteit die veel comfort en ondersteuning bieden. Bestel ze daarom direct online. Ook windsels & zwachtelsgazen en andere medische materialen shop je eenvoudig en snel in de webshop.

Filteren