Voor hulp en advies

0251 - 247233

Spatbrillen

Spatbrillen worden gebruikt om opspattende deeltjes tegen te houden tijdens chirurgische ingrepen. Deze medische veiligheidsbrillen voorkomen de overdracht van micro-organismen door het afschermen van het oogslijmvlies tegen spattende lichaamsvochten. Veiligheidsbrillen zijn een belangrijk gebruiksmiddel voor veel zorgprofessionals.

Spatbrillen voor zorgprofessionals

Als de kans bestaat dat lichaamsvocht in de ogen spat, draag je als zorgprofessional altijd een spatbril. Zo bescherm jij jezelf tegen spatten en aerosolen. De KNMT- en WIP-richtlijnen erkennen het belang van beschermbrillen. Bestel medische veiligheidsbrillen van de hoogste kwaliteit in de online shop van Plastimed.

Veilig werken met spatbrillen

Doorgaans zijn spatbrillen geschikt voor eenmalig gebruik. Vaak draag je de beschermbril in combinatie met een doktersjas en andere persoonlijke bescherming, zoals een mondkapje of mondmasker. Goede spatbrillen sluiten zowel frontaal als lateraal de ogen en oogleden af. Bij een spatbril die snel beslaat of niet comfortabel zit, gebeuren nog altijd regelmatig spataccidenten. Kies dus voor spatbrillen van de hoogste kwaliteit, van disposable spatbrillen met een coating tegen beslaan of comfortabele spatbrillen die in combinatie met een bril te dragen zijn. Deze monturen sluiten mooi aan op het gezicht en over de oren. Zo biedt de spatbril een optimale afdichting tegen de huid. Veiligheidsbrillen worden onder meer gebruikt op de OK en in tandheelkundige omgevingen.

Spatbril online kopen

Spat brillen van betrouwbare merken als Mediware en Blayco bestel je bij Plastimed. Kies voor kwaliteit en creëer een veilige werkomgeving.