Voor hulp en advies

0251 - 247233

Home > Winkel > Verzorging > Sportverzorging > Koelmiddelen

Koelmiddelen

Koelmiddelen is een verzamelnaam voor het laten afkoelen bij blessures. Andere benamingen voor koeling zijn koudetherapie en cryotherapie. Plastimed biedt verschillende vormen van medische koelmiddelen aan, bijvoorbeeld instant coldpacks.

Filters

Aantal stuks
Steriel
Substantie

Toont alle 16 resultaten

Bij welke blessures is koeling aanbevolen?

Koelmiddelen bieden verlichting bij iedere kneuzing, verstuiking of scheuring. Niet alleen bij acute blessures, maar ook bij beginnende blessures die met overbelasting te maken hebben, werkt koelen ontstekingsremmend en verlicht het de pijn. Enkel bij een blessure waarbij bloed aanwezig is of er sprake is van een botbreuk, dient er niet te worden gekoeld. Ook als het gaat om verkoeling in de omgeving van de ogen of de geslachtsdelen moet je voorzichtig zijn met koelmiddelen.

Materialen bij koeling

Plastimed biedt handige coldpacks aan om bij blessures te koelen. Deze coldpacks bestaan uit een kunststof zakje met daarin een gel. Door de coldpack in de vriezer te plaatsen, geeft hij voldoende kou af. Nadat je het product uit de vriezer hebt gehaald, dien je altijd een dun doekje tussen de coldpack en de huid te leggen, zoals een washandje. Bij direct contact van het coldpack met de huid kunnen anders bevriezingsverschijnselen optreden. Bekijk meteen de verschillende verbandmiddelen en hulpmiddelen in de webshop van Plastimed en plaats je besteling.