Voor hulp en advies

0251 - 247233

Reflexhamers

Met reflexhamers test je de reflexen van een patiënt of cliënt. De hoogwaardige reflexhamers uit het assortiment van Plastimed beschikken over voldoende massa om de reflex op te wekken. Dit instrument wordt vaak gebruikt door onder meer verpleegkundigen, artsen en fysiotherapeuten.

Verschillende soorten reflexhamers

Er zijn verschillende soorten reflexhamers verkrijgbaar. Welke je nodig hebt, hangt af van de specifieke reflexen die je wilt testen met de reflexhamer. Zo zijn er onder meer reflexhamers om plantaire, cutane en myotatische reflexen op te wekken. Deze bevinden zich in bijvoorbeeld de pezen, de voet en de huid. De traditionele reflexhamer is voorzien van een driehoekige rubberen kop. Dit type wordt veel gebruikt voor neurologisch onderzoek. Ook penlights, stemvorken en andere instrumenten voor neurochirurgie bestel je bij Plastimed.

Reflexhamers online bestellen

De reflexhamer is een onmisbaar instrument voor artsen, neurologen, verpleegkundigen en overige zorgprofessionals om de neurologische functie te kunnen testen. Afwijkingen in het centrale en perifere zenuwstelsel kunnen met dit instrument vastgesteld worden. In de webshop van Plastimed bestel je in een handomdraai een geschikte reflexhamer van hoge kwaliteit, met de gewenste massa om de reflex op te kunnen wekken. Plaats je bestelling!