Voor hulp en advies

0251 - 247233

Stemvorken

Medische stemvorken worden gebruikt in de neurologie en KNO. Met deze stemvorken controleer je het gehoor en de trillingsgevoeligheid van een patiënt, om zo conclusies te trekken over eventuele aandoeningen. Plastimed heeft een ruim assortiment hoogwaardige medische stemvorken en andere instrumenten voor in de neurochirurgie.

Verschillende soorten stemvorken

Er zijn stemvorken in diverse vormen en maten. Zo kun je kiezen uit stemvorken met voet en zonder voet en met of zonder dempers. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een stemvork 128 Hz een gedegen instrument is bij het diagnosticeren van onder meer polyneuropathie. Soms is het lastig om de juiste trillingsduur op de stemvork aan te slaan. Hiervoor zijn stemvorkspanners ontwikkeld, die ervoor zorgen dat het aanslaan van de stemvork steeds op zo goed als dezelfde wijze gebeurt. Hierdoor is de aanvangstrillingssterkte constant en neemt de betrouwbaarheid van de test toe. Een bijkomend voordeel is dat het uitvoeren van de test een stuk minder belastend is voor de vingers wanneer je gebruik maakt van een stemvorkspanner.

Stemvorken van hoge kwaliteit

Het assortiment van Plastimed kenmerkt zich door de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Plaats je bestelling voor medische instrumenten en andere artikelen eenvoudig in de webshop.