Voor hulp en advies

0251 - 247233

Urinezakken

Urinezakken worden gebruikt voor de opvang van de urine die wordt afgevoerd met een blaaskatheter. De zakken zijn doorgaans uitgerust met een bemonsteringspoort, wat het makkelijk maakt om de verzamelde urine te onderzoeken op infecties. Bestel urinezakken van hoogwaardige kwaliteit bij Plastimed.

Filters

Aantal stuks
Steriel

Resultaat 1–30 van de 37 resultaten wordt getoond

Urinezakken voor in de (thuis)zorg

Urinezakken zijn verkrijgbaar in diverse groottes en slanglengtes. De zakken worden onder meer gebruikt in het ziekenhuis, in verpleeghuizen en in de thuisverpleging voor incontinente patiënten. Er zijn zowel steriele als niet-steriele zakken verkrijgbaar, afhankelijk van het soort langdurig kathetergebruik. Ook zijn er diverse soorten, waaronder bedzakken en beenzakken. De soort die je kiest hangt samen met de mate van mobiliteit van de patiënt. Urinezakken zijn uitgerust met een aftapventiel om terugstroming te voorkomen. Daarnaast hebben moderne urinezakken een speciale anti-refluxklep. De urinezakken zijn doorgaans transparant, zodat je de hoeveelheid urine eenvoudig kunt controleren. De schaalverdeling op de zak maakt dit nog makkelijker.

Urinezakken van kwaliteitsmerken

In de online shop van Plastimed bestel je in een handomdraai urinezakken van hoge kwaliteit. Je hebt onder meer keuze uit urinezakken van DCT. Bestel direct urinezakken en andere bedbescherming voor bij jou op de afdeling of voor thuisverpleging. Plaats je bestelling.