Voor hulp en advies

0251 - 247233

Katheters

Een katheter wordt gebruikt om urine af te voeren naar een opvangzak. Het dunne flexibele buisje wordt via de plasbuis of buikwand in de blaas geschoven en kan zo urineretentie verhelpen. Plastimed biedt een veelzijdig assortiment aan katheters voor zowel mannen als vrouwen.

Filters

Aantal laags
Aantal stuks
Steriel

Resultaat 1–30 van de 135 resultaten wordt getoond

Katheter voor mannen en vrouwen

De meest voorkomende reden om een katheter te plaatsen is retentie of incontinentie. Retentie wil zeggen dat je zelf je blaas niet meer op de gebruikelijke manier kunt legen. Bij ongewild urineverlies spreken we over incontinentie. Een katheter zorgt ervoor dat urine uit de blaas wordt afgevoerd. In de online shop van Plastimed bestel je eenvoudig en snel katheters voor mannen en vrouwen.

Aandachtspunten bij een katheter

Katheters worden vooral gebruikt in het ziekenhuis of verpleeghuis. Ook is het mogelijk dat je thuis een katheter gebruikt die is aangebracht door de uroloog. Er zijn meerdere soorten katheters en ze worden in verschillende materialen gemaakt. Bij Plastimed heb je de keuze uit onder meer siliconen katheters. De meeste urologen geven de voorkeur aan een siliconen katheter, omdat deze de minste kans op aanslag geven. Het is belangrijk om ten minste twee liter vocht te drinken per dag. Op deze manier produceer je voldoende urine en worden de afvalstoffen met de urine uit je lichaam afgevoerd. Dit vermindert blaaskrampen en verstoppingen van de katheter.

Katheters kopen

Op zoek naar een katheter van de beste merken? Deze bestel je gemakkelijk en snel online bij Plastimed. Je hebt onder meer de keuze uit hoogwaardige merken als DCT en Proctoscoop.

Filteren

Aantal laags
Aantal stuks
Steriel