Voor hulp en advies

0251 - 247233

Home > Winkel > EHBO > Reanimatie > Ademweg > Larynxmaskers

Larynxmaskers

Larynxmaskers zijn medische hulpmiddelen die voornamelijk worden gebruikt voor het openhouden van de luchtwegen bij patiënten die bewusteloos zijn of onder anesthesie (narcose) worden gehouden. Een larynxmasker is redelijk snel en makkelijk in te brengen bij de patiënt en veroorzaakt minder snel bijwerkingen zoals keelpijn, hoesten, irritaties en hese stem.

Filters

Aantal stuks
Steriel
Substantie

Toont alle 23 resultaten

Larynxmaskers voor anesthesie

Het larynxmasker staat ook wel bekend als Laryngeal Mask Airway (LMA). Larynxmaskers zijn bedoeld voor het openhouden van de luchtwegen en worden voornamelijk gebruikt in de anesthesie en op de spoedeisende hulp. De patiënt kan via het masker zowel beademd worden als zelfstandig ademen. Bij Plastimed bestel je eenvoudig beademingsinstrumenten van hoge kwaliteit.

Hoe een larynxmasker te gebruiken

Larynxmaskers kunnen op meerdere manieren worden ingezet. Ze worden vooral gebruikt om de luchtwegen van patiënten onder narcose of bewusteloze patiënten open te houden. Ook worden de maskers gebruikt als alternatief voor endotracheale tubes. Een groot voordeel van het larynxmasker is dat deze makkelijker en sneller in te brengen is en dat het een minder invasieve methode is dan intuberen. Hierdoor blijven veelvoorkomende bijwerkingen van intuberen beperkt. Denk aan keelpijn, irritaties, een hese stem en hoesten. In sommige situaties is intuberen niet of nauwelijks mogelijk. Het larynxmasker biedt dan uitkomst. Toch wordt er niet altijd gebruikgemaakt van larynxmaskers, want het nadeel van deze methode is dat de luchtpijp niet volledig wordt afgesloten. Hierdoor bestaat er een risico op aspiratie van de maaginhoud.

Bestel larynxmaskers online

In de online shop van Plastimed vind je larynxmaskers van bekende merken. Kies uit onder meer larynxmaskers van Solus Satin en Ambu AuraOnce en plaats je bestelling.