Voor hulp en advies

0251 - 247233

Home > Winkel > EHBO > Reanimatie > Ademweg

Ademweg

Beademings instrumenten die de ademweg vrijmaken zijn essentieel bij spoedeisende ongevallen. In spoedeisende toestanden zoals ongelukken kan het zijn dat het slachtoffer niet meer zelf ademt, kunstmatige beademing is dan noodzakelijk. Hiervoor bestaan verschillende technieken en bijbehorende instrumenten. Je kunt bij Plastimed terecht voor endotracheale tubes, guedel en larynxmaskers. Bestel direct medische instrumenten voor de luchtweg bij Plastimed.

Filters

Aantal stuks
Steriel
Substantie

Resultaat 1–30 van de 184 resultaten wordt getoond

Instrumenten voor de ademweg

De ademweg is de volledige weg van buiten tot in de longen bedoeld. Oftewel: de neus, mond, keel en de luchtpijp tot aan de grote vertakkingen in de longen. Zonder zuurstof beginnen de cellen in het lichaam al binnen enkele minuten af te sterven. In een spoedsituatie is het daarom belangrijk om zo snel mogelijk de ademweg vrij te maken met de juiste instrumenten.

De ademweg vrijmaken in een spoedsituatie

Bij een ongeluk wordt de ABC-regel voor vitale functies gebruikt. Je begint met de Ademweg, gevolgd door Bewustzijn en Circulatie. Om de ademweg van het slachtoffer vrij te maken, kun je gebruik maken van verschillende hulpmiddelen. Met een Guedel-tube houd je de tong omlaag, zodat deze de ademweg niet blokkeert. Deze is eenvoudig te gebruiken, ook buiten het ziekenhuis.

De ademweg beschermen tijdens anesthesie

Tijdens een operatie moet de ademweg beschermd worden, zodat beademing mogelijk is. Endotracheale tubes worden aangesloten op een beademingsballon of beademingsapparaat. Ze gaan via de mond naar de luchtpijp, zodat de lucht de longen van de patiënt bereikt. In het assortiment van Plastimed vind je kwalitatieve producten voor de ademweg van A-merken als Medtronic, RAE en Ambu. Bestel ze in de webshop.

Filteren

Aantal stuks
Steriel
Substantie