Voor hulp en advies

0251 - 247233

Home > Winkel > EHBO > Reanimatie > Laryngoscoop

Laryngoscoop

De laryngoscoop is een klein apparaatje waarmee je als arts in de keel en het strottenhoofd (de larynx) van een patiënt kunt kijken. Deze procedure wordt laryngoscopie genoemd. Op deze manier kom je er onder meer achter waarom iemand keelpijn heeft of hoest. Ook kun je weefsel afnemen of iets wat in de keel vastzit lokaliseren en verwijderen. Voor een laryngoscoop en toebehoren ben je bij Plastimed aan het juiste adres.

Wanneer is een laryngoscopie nodig?

Als een patiënt last heeft van heesheid, keelpijn, hoesten of een slechte, kan een laryngoscopie nuttig zijn. Dit onderzoek wordt ook vaak uitgevoerd als een patiënt moeite heeft met ademhalen of slikken, als er iets in de keel zit, bij oorpijn die niet weggaat of wanneer er iets onderzocht moet worden dat een teken kan zijn van een ernstiger gezondheidsprobleem als kanker. Bij een indirecte laryngoscopie bekijkt de arts de achterkant van de keel met een spiegeltje en blijf je als patiënt wakker. Vooral bij een directe laryngoscopie wordt de laryngoscoop gebruikt om dieper in de keel te kunnen kijken. Hierbij wordt de patiënt over het algemeen verdoofd.

Laryngoscoop en toebehoren bestellen

Bij Plastimed koop je gemakkelijk een laryngoscoop en toebehoren, zoals laryngoscoop bladen en handvatten en opladers. Je hebt de keuze uit producten van kwaliteitsmerken als Lifeguard. Plaats je bestelling in de webshop!