Voor hulp en advies

0251 - 247233

Tekenpincetten

Tekenpincetten zijn speciale pincetten voor het verwijderen van een teek. De kans op besmetting met ziektes is groter wanneer een teek niet op de juiste manier verwijderd wordt. Daarom is het belangrijk om een teek die vastzit in de huid zo snel mogelijk op de juiste manier te verwijderen. Tekenpincetten en andere pincetten bestel je in een handomdraai in de online shop van Plastimed.

Filters

Materiaal
Aantal stuks
Steriel

Toont alle 2 resultaten

Hoe verwijder je een teek?

Met een tekenpincet kun je de teek goed bij de kop vastpakken. Het lichaam raak je hierbij niet aan. Pak de teek bij de kop beet, zo dicht mogelijk bij de huid. Vervolgens trek je de teek er langzaam uit, zonder te draaien. Het beetwondje ontsmet je met 70% alcohol of jodium. Desinfecteer de wond nooit als de teek nog in het lichaam zit. De teek kan anders zijn gif loslaten. Noteer de datum dat je gebeten bent in je agenda voor als je later nog klachten krijgt. Schrijf ook de plek op het lichaam waar je gebeten bent erbij.

Tekenpincetten kopen

Teken dienen zo snel mogelijk verwijderd te worden. Het is dus verstandig om een tekenpincet in huis te hebben, zodat je snel kunt handelen. Bij Plastimed plaats je gemakkelijk je bestelling.