Voor hulp en advies

0251 - 247233

Slijmzuigers

Slijmzuigers ondersteunen bij het weghalen van een teveel aan oppervlakkig slijm in de bovenste luchtwegen. De steriele disposable haalt vocht, slijm of sputum uit de mond, neus en keelholte. Plastimed biedt uitsluitend kwalitatieve slijmzuigers aan van A-merken als Medinorm. Bekijk meteen de slijmzuigers van Plastimed of bestel een van de andere afzuigingsinstrumenten, zoals afzuigbuizen, afzuigpompen of afzuigpotten.

Filters

Aantal stuks
Steriel

Toont alle 2 resultaten

Wanneer gebruik je slijmzuigers?

Slijm zuigers worden toegepast bij mensen die moeite hebben om zelfstandig slijm op te hoesten. Ook bij pasgeboren kinderen en dieren wordt op deze manier overtollig slijm en vocht verwijderd. Meestal wordt eerst geprobeerd of het lukt om zelfstandig het slijm op te hoesten, aangezien de natuurlijke functie van het lichaam dit uit zichzelf zou moeten kunnen.

De werking van de slijm zuiger

Om het slijm weg te zuigen zet je het witte gedeelte aan je eigen mond, terwijl je het andere uiteinde van de slang in de keel of neus van de andere persoon doet. Vervolgens zuig je aan het witte deel en wordt het aanwezige slijm in de dubbele kamer opgevangen. De slijmzuigers zijn geschikt voor eenmalig gebruik. Het slijm kan vervolgens in een laboratorium onderzocht worden. Bestel meteen professionele slijmzuigers bij Plastimed voor zorgvuldige slijmafvoer.