Voor hulp en advies

0251 - 247233

Home > Winkel > Verzorging > Wondverzorging > Wondreiniging

Wondreiniging

Wondreiniging is nodig wanneer de beschermende huidlaag is beschadigd door een wond. Hierdoor kunnen vuil en bacteriën in het lichaam terechtkomen. Om een wondinfectie te voorkomen is het belangrijk om de wond goed te reinigen. Bij Plastimed bestel je alle benodigde materialen voor wondreiniging online.

Wondreiniging voor alle soorten wonden

De eerste stap in de verzorging van een wond is het reinigen van de wond. Een wond die schoon en gereinigd is, kan goed gaan genezen. Je ontsmet de wond door deze eerst voorzichtig schoon te spoelen met handwarm water, het liefst steriel. Vervolgens dep je de wond droog met een zachte en niet-pluizende doek en neem je een wondgaasje. Hierop druppel je wat ontsmettingsmiddel. Er zijn ook gaasjes die al zijn geïmpregneerd met Betadine. Een goede wondreiniging is essentieel voor vele soorten acute wonden, ook als het maar kleine wondjes zijn. Snijwonden, schaafwonden, brandwonden en open blaren moeten eerst gereinigd worden voordat je ze afdekt met een pleister of verband.

Betrouwbare merken voor wondreiniging

In de online shop van Plastimed bestel je in een handomdraai wondreiniging van A-merken. Met merken als B.Braun, Betadine en S&N weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt. Deze producten zijn zowel geschikt voor professioneel gebruik als voor thuis in de EHBO-doos.