Voor hulp en advies

0251 - 247233

Wondzalf

Wondzalf biedt ondersteuning bij het natuurlijke genezingsproces van kleine oppervlakkige wonden. Je gebruikt de zalf onder meer bij sneeën, schaafwonden, krassen en bij eerste- en tweedegraads brandwonden.

Wondzalven voor ondersteuning van het natuurlijke genezingsproces

Wondzalf kan op ieder moment van het genezingsproces ondersteuning bieden bij beschadigde huid of oppervlakkige open wonden. Een vochtige wondomgeving bevordert het natuurlijke genezingsproces. Doordat deze zalf een ademende laag vormt op de wond, blijft deze vochtiger. De wond wordt tegen externe invloeden beschermd en dit voorkomt dat de wond uitdroogt. Niet alleen zorgt wond zalf voor snellere wondgenezing, maar ook het risico op littekenvorming neemt af.

Verschillende soorten zalf voor wondverzorging

Er zijn verschillende soorten zalven voor wondverzorging. Zo is een antibacteriële wonden zalf geschikt voor de behandeling van chronische wonden, oncologische wonden, acute wonden en eerste- en tweedegraads brandwonden. Ook valt deze wondzalf goed te gebruiken bij diverse schimmelinfecties. Desinfecterende wondzalf is onder meer geschikt voor het desinfecteren van schaafwonden, brandwonden en grotere oppervlakkige wonden. Dit type wond zalf blijft goed aan de wond plakken en blijft daardoor lang zitten.  Wondzalf is multifunctioneel en mag niet ontbreken in jouw EHBO-koffer. Bestel direct jouw zalf voor wondzorg in de webshop van Plastimed.