Voor hulp en advies

0251 - 247233

Afsluitdopjes

Afsluitdopjes zorgen ervoor dat een infuustoedieningssysteem steriel wordt afgesloten. De toegangsweg tot de patiënt blijft zo toegankelijk op het moment dat er geen infusie plaatsvindt. Daarnaast minimaliseer je met een afsluitdopje het risico op canule- en kathetergerelateerde infecties. Plastimed biedt uitsluitend afsluitdopjes van hoogstaande merken aan, zoals BD en B. Braun. Daarnaast vind je ook allerlei andere injectietoebehoren in de webshop, zoals injectieampullen en naaldhouders.

Hoe gebruik je afsluitdopjes?

Je sluit de dopjes via een luerlocksluiting aan op het infuustoedieningssysteem. De luerlocksluiting beschikt over een ‘female’- en ‘male’-uiteinde: het male-onderdeel beschikt over een schroefverbinding en het female-onderdeel past naadloos over het male-gedeelte. De uiteindes vormen met een simpele duw-draaibeweging een verbinding zonder lekkage. Plastimed biedt afsluitdopjes in verschillende kleuren aan voor een veilige afsluiting, zoals rood en geel.

Afsluitdopje met en zonder veersysteem

Er zijn afsluit dopjes met en zonder veersysteem verkrijgbaar. De afsluitdopjes met een veersysteem worden toegepast op de aan- en afsluitpunten van centraal veneuze katheters (CVK), perifere of subcutane canules en veneuze poortsystemen. Deze afsluitdopjes worden niet weggehaald om met een poort, katheter of canule een vloeistof of medicatie toe te dienen. Daarnaast zijn er twee soorten afsluitdopjes zonder veersysteem verkrijgbaar: de Combi-lock en de Male-Luerlock met aanprikmembraan. Bestel meteen de gewenste afsluit dopjes bij Plastimed en profiteer van een snelle levering.