Voor hulp en advies

0251 - 247233

Natriumchloride

Natriumchloride (0,9%) is een steriele zoutoplossing die lijkt op lichaamsvloeistoffen en kan worden gebruikt als geneesmiddel, ook wel elektrolyt genoemd. Natriumchloride wordt voornamelijk gebruikt voor het oplossen of verdunnen van geneesmiddelen om deze te kunnen toedienen als injectie of een infusie in de aderen, spieren of andere lichaamsweefsels. Natriumchloride kan ook worden gebruikt voor de bereiding van een aantal chirurgische en medische procedures zoals het reinigen van catheters en als voorbereidende oplossing bij het begin en einde van bloedtransfusies of het vullen van intraveneuze lijnen die met de aders verbonden zijn.

Natriumchloride voor injectie

Natriumchloride is een steriele zoutoplossing die veel wegheeft van lichaamseigen vloeistoffen. Daardoor heeft het middel meerdere toepassingen in de zorg. Natriumchloride wordt onder meer als reinigingsmiddel gebruikt in infusen of als neusspray. Ben je op zoek naar natriumchloride voor op de afdeling of bij jou in de praktijk? Bij Plastimed plaats je eenvoudig je bestelling.

De functie van natriumchloride in het lichaam

Natriumchloride wordt voornamelijk gebruikt voor het oplossen of verdunnen van geneesmiddelen. Hierdoor kunnen deze worden toegediend als een injectie of een infusie. Natrium regelt de bloeddruk en de vochtbalans in het lichaam en zorgt voor een goede werking van spier- en zenuwcellen. De hoeveelheid natrium in het bloed wordt onder meer geregeld via je nieren. De steriele zoutoplossing kan zowel als elektrolyt worden gebruikt, als voorbereidende oplossing vóór en na bloedtransfusies of voor het vullen van intraveneuze lijnen die met de aders verbonden zijn. In de neus zorgt het ervoor dat ingedikt slijm dunner wordt, zodat je vrijer kunt ademen.

Bestel natriumchloride online

Natriumchloride van bekende merken als B. Braun en Fresenius bestel je in de webshop van Plastimed. Ook andere injectietoebehoren en injectiematerialen shop je in een handomdraai online. Plaats je bestelling!