Voor hulp en advies

0251 - 247233

Home > Winkel > Verbandmiddelen > Watten > Engels pluksel

Engels pluksel

Engels pluksel is een speciaal verband dat wordt gebruikt ter preventie en bij behandeling van smetten. In de zorg kom je regelmatig smetplekken tegen in de huidplooien. Gebruik Engels pluksel om vocht te absorberen of als ‘zalflap’. Bij Plastimed plaats je je bestelling eenvoudig online.

Filters

Toont alle 2 resultaten

Engels pluksel bij smetten

Smetten ontstaan door warmte, vocht, huid-op-huidcontact en wrijving. Hierdoor komen smetplekken vaak voor in huidplooien. Je kunt Engels pluksel preventief gebruiken of inzetten om smetten te behandelen. Dek ontstoken plekken af met het pluksel als zalflap voor afdekking van zalf op bijvoorbeeld ontstekingsinfiltraten. Je plaatst altijd de geruwde pluizige kant op de huid. In sommige gevallen kan het nodig zijn om een barrièrecrème of zinkoxidesmeersel aan te brengen op of onder het pluksel, zodat de huidplooien zachter langs elkaar heen kunnen glijden. Engels pluksel valt onder meer te gebruiken in de liezen, tussen de tenen of onder de borstel. Eventueel valt het verband te fixeren met een zwachtel.

Engels pluksel van kwaliteitsmerken

Het uitgebreide assortiment van Plastimed bestaat uit professionele medische producten van de beste merken. Bestel Engels pluksel van hoogwaardige merken als Klinion in de online shop.

Filteren