Voor hulp en advies

0251 - 247233

Home > Winkel > Verbandmiddelen > Watten > Wattenverband

Wattenverband

Wattenverband gebruik je onder vochtvasthoudende wondverbanden, om vocht op te nemen of als polstermateriaal. Dit verband gebruik je onder meer op wonden waarop je geen snelverband aan kunt leggen, zoals een wond aan de vingers. Leg de watten nooit direct op de wond om te voorkomen dat ze aan de wond vastkleven, maar gebruik altijd een gaasje. Wattenverband bestel je eenvoudig bij Plastimed.

Diverse soorten wattenverband

Voor het aanleggen van een verband kun je verschillende soorten watten gebruiken. Witte watten nemen vocht op en zijn uitermate geschikt voor wonden waarbij een snelverband niet past. Gebruik watten nooit om de wond schoon te maken, want dan kunnen de vezels in de wond gaan zitten. Synthetische watten zitten op een rol. Deze watten zijn uitermate geschikt voor het aanleggen van een steunverband, stompverband of een wonddrukverband. Door hun elasticiteit zorgen de watten voor een goede drukverdeling. Ook nemen ze vocht op en zijn ze in verschillende maten verkrijgbaar. Ten slotte zijn er vette watten die geen vocht opnemen.

Wattenverband online bestellen

Wattenverband bestellen? Dat kan bij Plastimed. Kies uit kwaliteitsmerken als Hartmann en Noba. Ook gazen, pleisters en andere verbandmiddelen bestel je eenvoudig in de online shop.