Voor hulp en advies

0251 - 247233

Home > Winkel > Verbandmiddelen > Watten > Synthetische watten

Synthetische watten

Synthetische watten absorberen wondvocht en verdelen de druk. Deze watten zijn dan ook onmisbaar thuis of op het werk in de EHBO-doos, op de praktijk, in ziekenhuizen en andere medische instellingen. Synthetische watten gebruik je onder meer bij verstuikingen en bloedingen die met een drukverband verzorgd moeten worden. Bestel direct jouw synthetische watten bij Plastimed.

Filters

Aantal stuks
Steriel

Toont alle 17 resultaten

Wat zijn synthetische watten?

Synthetische watten zitten op een rol en zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes. Je gebruikt de watten voor een optimale drukverdeling bij het aanleggen van een drukverband of bij een bloeding. Bij een verstuiking leg je de synthetische watten om het aangedane gebied. Vervolgens rol je het drukverband af en ontstaat er een gelijkmatige verdeling van de druk. Zo voorkom je afknelling en tegelijkertijd wordt de verstuiking gestabiliseerd door het drukverband. Bij ernstige bloedingen leg je een wonddrukverband aan. Je legt een steriel dekverband op de wond, met daar overheen de synthetische watten en windsel. De watten verdelen niet alleen de druk, maar absorberen ook wondvocht zodat het bloed sneller stolt.

Synthetische watten van hoge kwaliteit

Multifunctionele synthetische watten op rol koop je gemakkelijk en snel bij Plastimed. Plaats online jouw bestelling en kies uit kwaliteitsmerken als Nobapad, Klinisoft en Soffban.