Voor hulp en advies

0251 - 247233

Home > Winkel > Injectiemateriaal > Naalden > Optreknaalden

Optreknaalden

Optreknaalden zijn injectienaalden die gebruikt worden voor het opzuigen van vloeistof uit een flesje of ampul. Om de vloeistof te kunnen opzuigen heeft de naald een grote diameter en is de punt zo geslepen dat er geen gaatje ontstaat in de rubberen stop nadat de naald verwijderd is. Een opzuignaald is voorzien van een siliconen glijmiddel waardoor deze makkelijk door de huid glijdt. Bestel direct jouw optreknaalden bij Plastimed.

Optreknaalden voor opzuigen en injecteren

Een optreknaald wordt gebruikt voor het opzuigen en injecteren van injectievloeistoffen. Deze naalden zijn geschikt voor eenmalig gebruik en zijn verkrijgbaar in diverse maten. Bij Plastimed koop je gemakkelijk optreknaalden en ander injectiemateriaal van de hoogste kwaliteit.

De juiste optreknaald kopen

Er zijn optreknaalden in diverse lengtes en diktes. Welke maat je kiest, hangt af van de injectieplaats, de injectiemethode en de spiermassa. Ook wordt een onderscheid gemaakt tussen kinderen en (zwaardere) volwassenen bij het kiezen voor de juiste maat optreknaald. Deze injectienaald bestaat uit een holle metalen naald die wordt bevestigd op een kunststof conus. De kleur van deze conus zegt iets over de dikte van de injectienaald, maar niets over de lengte. De kleurcodering voor identificatie van de juiste naald voor eenmalig gebruik staat beschreven in de NEN-EN-ISO 6009:1994/C1:2008. Deze informatie vind je ook steeds terug in de productomschrijving in de webshop van Plastimed.

Optreknaalden van de hoogste kwaliteit

Bij Plastimed koop je optreknaalden van A-merken als BD. Deze zijn gemaakt van hoogwaardig chirurgisch staal en staan bekend als de beste op de markt. De superieure scherpte van de naalden leidt tot een uitstekend penetratievermogen, zodat de patiënt op zo comfortabel mogelijk geïnjecteerd wordt. Plaats je bestelling in de webshop.