Voor hulp en advies

0251 - 247233

Home > Winkel > Injectiemateriaal > Naalden > Bloedafname naalden

Bloedafname naalden

Bloedafname naalden worden gebruikt voor het afnemen van bloed bij een patiënt. De naald die wordt gebruikt voor bloedafname wordt gekozen aan de hand van de ligging van de ader en de hoeveelheid af te nemen bloed. Hoe dunner de bloedader, hoe dunner de naald. Door het kiezen van de juiste naald wordt het risico op collaberen van de bloedvaten voorkomen. Om ongelukjes tijdens het prikken te voorkomen hebben naalden met een veiligheidssysteem de voorkeur voor bloedafname. Bestel direct jouw bloedafname naalden bij Plastimed.

Filters

Aantal stuks
Gauge
Steriel

Toont alle 15 resultaten

Naalden voor het afnemen van bloed

Bloedafname naalden worden doorgaans gebruikt voor een routineuze bloedafname. Ze mogen slechts één keer gebruikt worden en het is voor huisartsenpraktijken, verpleeghuizen en andere zorginstellingen dan ook belangrijk dat er altijd voldoende bloedafname naalden aanwezig zijn. Neem een kijkje in het uitgebreide assortiment van Plastimed, met naalden in diverse maten en lengtes.

Bloedafname naalden voor bloedonderzoek

Een bloedonderzoek verschaft inzicht in de gezondheid van een patiënt. Over het algemeen worden er meerdere buisjes gevuld met bloed om te onderzoeken. Het bloed kan op diverse plekken worden afgenomen. Vaak gebeurt het via de elleboogholte in de niet-dominante arm. Ook is het mogelijk om bloed te prikken via de bovenkant van de hand of via een vingerprik. Er zijn verschillende soorten naalden om uit te kiezen. Het gebruik van de juiste naald verkleint het risico op samentrekking van het bloedvat.

Bloedafnamenaalden en -toebehoren kopen

Voor bloedafname wordt de prikplek eerst ontsmet met een watje met ontsmettingsmiddel. Na het aanprikken wordt de stuwband losser gemaakt en stromen de druppels bloed het opvangbuisje in. Zijn alle buisjes gevuld? Dan gaat de naald uit de arm en wordt de prikplek afgedekt met een watje of pleister. Bij Plastimed vind je naalden van het merk BD en bestel je ook andere benodigdheden voor bloedafname en bloedonderzoek gemakkelijk en snel online. Plaats je bestelling in de webshop.