Voor hulp en advies

0251 - 247233

Home > Winkel > Verbandmiddelen > Pleisters > Blarenpleisters

Blarenpleisters

Of blarenpleisters goed werken is afhankelijk van de grootte van je blaar en de grootte van de pleister die je hierop aanbrengt. De belangrijkste factor van een blarenpleister is de hydrocolloïde technologie welke zorgt voor een snellere genezing en extra laagje bescherming tijdens het geneesprocess.

Filters

Aantal stuks
Steriel

Zo werken blarenpleisters

Na een lange wandeling, een rondje hardlopen of het inlopen van nieuwe schoenen heb je soms last van blaren. Blaren, blaasjes op de huid gevuld met vocht, ontstaan door wrijving op je huid. Als de huid vochtig of nat is, is de kans groter dat je een blaar krijgt. Met blarenpleisters van Plastimed zorg je ervoor dat je zo min mogelijk last hebt van vervelende blaren.

Blaren afdekken met blarenpleisters

De blarenpleisters functioneren als een tweede huid. De druk op de blaar wordt verminderd en als de blaar opengaat, neemt de pleister het vocht op. Het wondje dat hierbij ontstaat, wordt tegelijkertijd beschermd door de pleister. Zo voorkom je dat er een infectie ontstaat. De kans op infectie is bij het doorprikken van blaren groter en dit wordt dan ook afgeraden. Met een goed afgedekte blaar kun je in principe normaal blijven bewegen en krijg je als het goed is geen blaren op andere plekken.

Hoe lang blarenpleister laten zitten?

Anders dan bij wondpleisters hoef je blarenpleisters niet dagelijks of zelfs nog vaker te vervangen. Wanneer de pleister begint op te rollen aan de randen of de witte luchtbel de rand van de pleister bereikt is het tijd voor een nieuwe blarenpleister.