Voor hulp en advies

0251 - 247233

Home > Winkel > Verbandmiddelen > Pleisters > Eilandpleisters

Eilandpleisters

Eilandpleisters zijn transparante en waterdichte pleisters die vaak worden gebruikt om schaafwonden en snijwonden af te dekken voor een snelle wondgenezing. Bestel eenvoudig en snel pleisters en andere hulpmiddelen bij Plastimed.

Filters

Aantal stuks
Steriel

Resultaat 1–30 van de 71 resultaten wordt getoond

Eilandpleisters voor optimale wondverzorging

De naam eilandpleister zegt het al; deze pleister wordt midden op de huid geplaatst waarbij het van belang is dat het wondkussen de wond geheel  bedekt om het genezen te bevorderen. Specialistische artsen zoals chirurgen gebruiken eilandpleisters om na een chirurgische ingreep de hechting te beschermen tegen vuil en ontstekingen te voorkomen. Ook komt deze pleister van pas bij verzorging en herstel ongelukjes als schaafwonden.

Toepassingen van eilandpleisters

Een eilandpleister wordt veelal toegepast om snijwonden, schaafwonden en postoperatieve wonden te beschermen. Een postoperatieve wond ontstaat na een chirurgische ingreep, bijvoorbeeld bij een snee aan een arm waar een persoon geopereerd is. De wond blijft op deze wijze hygiënisch schoon en vrij van infecties.

Schaafwonden komen vaak voor op de onderarmen, elle bogen, knieën en onderbenen na een val, terwijl snijwonden ontstaan doordat iemand zich bijvoorbeeld in de vingers snijdt. De eilandpleister dekt grotere wonden af, waarbij de plakrand van de eilandpleister niet in de buurt van de huidbeschadiging komt. Dit geeft meer comfort bij het verwijderen van de pleister en zorgt ervoor dat de wond sneller geneest.

Plastimed biedt pleisters in alle soorten en maten

Plastimed beschikt over pleisters in allerlei afmetingen, zodat ieder soort wond op een passende manier wordt behandeld. Zo vind je kleefpleisters, oogpleisters en infuuspleisters in het assortiment. Bestel direct eilandpleisters en andere hulpmiddelen bij Plastimed.