Voor hulp en advies

0251 - 247233

Home > Winkel > Verbandmiddelen > Pleisters > Oogpleisters

Oogpleisters

Oogpleisters worden veel gebruikt voor de behandeling van een lui oog of scheelheid, maar ook ter bescherming van het ook na oogheelkundige operaties en behandelingen. Oogpleisters bieden daarnaast ook een oplossing bij tijdelijke overgevoeligheid voor licht of om het oog te beschermen tegen uitdroging.

Oogpleisters voor diverse toepassingen

Om een lui oog te trainen plak je een oogpleister op het goede oog van je kind. Hierdoor kan je kind alleen met het luie oog kijken en moet dit oog harder werken. Zo verbetert het zicht. Oogpleisters van hoge kwaliteit koop je in de online shop van Plastimed.

Een oogpleister aanbrengen

De meeste oogpleisters zijn gemaakt voor kinderen en worden ingezet bij de behandeling van amblyopie (lui oog) of strabismus (scheelzien). Je kind draagt de pleister op het goede oog, zodat het zwakke oog harder moet gaan werken. Dit zorgt voor een stimulatie van de ontwikkeling van het hersengebied dat het zicht regelt. Oogpleisters zijn geschikt voor eenmalig gebruik en zijn gemaakt van huidvriendelijk materiaal. Breng de oogpleister aan op een schone, droge huid met het oog gesloten en ontspannen gezichtsspieren. Om het volledige ooggebied af te sluiten moet het oog gesloten blijven. Je kunt de oogpleisters zelf aanbrengen op het oog van je kind. Breng het kussentje aan onder de wenkbrauw en zorg dat de smalle kant naar de neus gericht is.

Oogpleisters online bestellen

Voor pleisters en oogverband van hoge kwaliteit ben je bij Plastimed aan het juiste adres. Kies uit merken als L&R, Coverlet, Hartmann en 3M en plaats je bestelling.