Voor hulp en advies

0251 - 247233

Home > Winkel > Verbandmiddelen > Verband > Oogverband

Oogverband

Een oogverband dient ter bescherming en afdekking van het oog. Een oogverband wordt gebruikt bij verschillende oogheelkundige toepassingen, zoals bij beschadiging van het hoornvlies, bij acuut oogletsel of na oogoperaties. Bij Plastimed vind je oogverband van de hoogste kwaliteit.

Oogverband en oogpleisters

Oogverbanden worden gebruikt bij allerhande soorten oogletsel of oogwonden. Ook bij postoperatieve wonden en tijdelijke overgevoeligheid voor licht biedt een oogverband uitkomst. Het verband zorgt ervoor dat het oog dicht blijft zitten en beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf. Na het aanbrengen van een oogzalf plaats je een oogverband over het oog, zodat de zalf goed zijn werk kan doen. Oogpleisters met siliconen kleeflaag zijn uitermate geschikt voor occlusietherapie. Vaak worden deze pleisters ingezet bij kinderen met een lui oog. Deze pleisters zijn dan ook verkrijgbaar met allerlei vrolijke prints. De pleisters bestaan uit hypoallergene materialen met een huidvriendelijke siliconen kleeflaag. Dit vermindert de kans op huidbeschadiging.

Oogverband online bestellen

Plastimed heeft oogverbanden en oogpleisters van gerenommeerde merken als 3M in het assortiment. Al deze producten zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen die niet aan het oog of de huid blijven kleven. Ook andere verbandmiddelen, zoals gazen en pleisters bestel je eenvoudig in de online shop.