Voor hulp en advies

0251 - 247233

Home > Winkel > Verbandmiddelen > Verband > Schuimverband

Schuimverband

Schuimverband is een stevig verband dat absorberend en ademend werkt. Door de absorberende werking zwelt het schuim op en vormt het verband een sterke barrière rond de wondranden. Zo wordt de wond beschermt tegen bacteriën om ontsteking te voorkomen. Plastimed biedt een veelzijdig assortiment schuimverband. Bestel snel en gemakkelijk schuimverband bij Plastimed.

Filters

Materiaal
Aantal stuks
Steriel

Resultaat 1–30 van de 106 resultaten wordt getoond

Veelzijdig assortiment verbandmiddelen

Schuimverband is zeer sterk absorberend en ademend. Hierdoor wordt dit type wondverband gebruikt bij wonden waar wondvocht uit lekt. De absorberende werking van schuim verband zorgt ervoor dat het verband opzwelt en zo een betrouwbare barrière vormt ter voorkoming van ontstekingen. Plastimed biedt een uitgebreid assortiment schuim verband. Plaats direct jouw bestelling in de webshop.

Schuim verband in verschillende afmetingen

Door de zachte contactlaag voelt verband zacht als schuim en comfortabel aan voor de patiënt. Vaak wordt dit verband toegepast op niet al te diepe wonden, die matig tot veel vocht afscheiden. De schuimlaag absorbeert overtollig vocht en waterdamp kan ontsnappen door de semi-doorlaatbare bovenlaag. Dit heeft een optimaal vochtig wondmilieu tot gevolg voor een spoedig herstel. Je hebt de keuze uit schuimverband in verschillende afmetingen en met of zonder kleefrand.

Schuimverband van kwaliteitsmerken

Alle verbandmiddelen in het aanbod van Plastimed zijn van de hoogste kwaliteit. Zo weet je zeker dat de contactlaag niet met de wond verkleeft en dat de gebruiker op optimaal comfort kan rekenen tijdens het wisselen van het verband. Je kunt onder andere kiezen uit merken als Mölnlycke, 3M en S&N.  Voor optimale wondverzorging plaats je jouw bestelling voor schuimverband in de shop van Plastimed.