Voor hulp en advies

0251 - 247233

Home > Winkel > Verbandmiddelen > Verband > Zinklijmverband

Zinklijmverband

Zinklijmverband wordt aangelegd met zinklijm en zwachtels. De zwachtel is gedrenkt in zinkpasta en wordt vochtig gewikkeld. Net als een gipsverband droogt het zinklijmverband uit, waardoor het stijf wordt. Een zinklijmverband is een compressieverband dat minder sterk is dan gips. Bestel jouw zinklijmverband bij Plastimed.

Filters

Aantal stuks
Steriel

Enig resultaat

Verschillende soorten zinklijmverband

Er zijn verschillende uitvoeringen zinklijmverband. Een elastische zinklijmzwachtel maakt het aanleggen eenvoudiger, want bij rigide verbanden is de compressie moeilijker te doseren. Kies uit een breed scala van zinklijmverbanden die zowel in de breedte als lengte rekbaar zijn. Met dit type verband stabiliseer je het omwikkelde gewricht. Er wordt tegendruk op de spieren uitgeoefend en het weefsel wordt gecomprimeerd. Een bijkomend voordeel van zinklijmverband is het licht verkoelende effect, wat patiënten over het algemeen als prettig ervaren. Meestal wordt het verband niet direct op de huid aangelegd, maar met een buisverband eronder.

Zinklijmverband online bestellen

Bij Plastimed bestel je zinklijmverband tegen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ook andere soorten verbanden vind je eenvoudig terug in de online shop. Zo vind je alles wat je nodig hebt voor bij jou op de afdeling of in de praktijk. Plaats je bestelling direct.