Voor hulp en advies

0251 - 247233

Beademingsballonnen

Beademingsballonnen zijn medische hulpmiddelen die gebruikt worden door hulpverleners om een slachtoffer of de patiënt van zuurstof te voorzien. Het masker, dat aan de ballon bevestigd zit met een ventiel, wordt over de mond en neus van het slachtoffer of patiënt geplaatst. De ballon wordt gebruikt om in te knijpen zodat er een luchtstroom ontstaat dat via de neus en mond in de longen van het slachtoffer of de patiënt wordt geblazen. Ook de daarvoor bestemde zuurstof reservoirs kunnen worden aangesloten op de beademingsballon. Bestel direct beademingsballonnen bij Plastimed.

Filters

Materiaal
Aantal stuks
Steriel

Toont alle 2 resultaten

Beademingsballonnen voor professionele zorgverleners

Een beademingsballon is een praktisch hulpmiddel op het moment dat een slachtoffer te weinig zuurstof krijgt. In sommige situaties kan het levensreddend zijn om een beademingsballon te gebruiken. Een beademingsballon mag alleen door een professionele zorgverlener worden gebruikt. Bij Plastimed bestel je beademingsballonnen en andere beademingsinstrumenten gemakkelijk online.

Beademingsballon gebruiken

Als hulpverlener is het belangrijk om beademing ballonnen binnen handbereik te hebben voor noodsituaties. Zo kun je in iedere situatie direct adequaat handelen. Een beademingsballon kan ook worden gebruikt om een slachtoffer van zuurstof te voorzien totdat de nooddiensten het overnemen. De beademingsballon is voorzien van een masker. Dit masker is er in verschillende maten, zodat deze goed aansluit om de mond en neus van mensen in diverse leeftijdsgroepen. De speciale handgrepen zorgen er niet alleen voor dat het masker optimaal aansluit, maar maken tegelijkertijd de luchtwegen vrij. Er zijn zowel beademingsballonnen voor eenmalig gebruik als herbruikbare beademingsballonnen.

Beademingsballonnen online bestellen

Bij Plastimed shop je beademingsballonen in verschillende maten van onder meer Clearline. Houd bij de keuze rekening met de grootte van de ballon en of je wegwerp- of herbruikbare beademingsballonnen zoekt. Plaats je bestelling eenvoudig en snel online.