Voor hulp en advies

0251 - 247233

Ringpessaria

Een ringpessaria wordt geplaatst bij verzakkingsklachten van de blaas en baarmoeder. Deze ring wordt ook wel pessarium genoemd en wordt via de schede ingebracht, waar het de blaas en baarmoeder op de normale plaats houdt. Er bestaan tal van soorten ringpessaria, in diverse materialen en maten. Je bestelt ringpessaria gemakkelijk en snel online bij Plastimed.

Filters

It seems we can't find what you're looking for.

Het plaatsen van ringpessaria

Er is een inwendig onderzoek nodig om de ring aan te meten. Als arts schat je met de vingers in hoe groot de ring moet zijn. Dit kan zowel gedaan worden door de huisarts als door de gynaecoloog. Vervolgens wordt het pessarium in de schede gebracht, waar de ring aan de voorkant op het schaambeen steunt en aan de achterkant op de spieren van de bekkenbodem leunt. Soms is het nodig om meerdere maten uit te proberen om de optimale maat te vinden. Een te grote ring kan pijnklachten veroorzaken, terwijl een te kleine ring naar beneden kan zakken. De beschikbare groottes variëren van een paar centimeter tot meer dan tien centimeter.

Ringpessaria kopen

Plastimed biedt ring pessaria en andere instrumenten voor gynaecologie van de hoogste kwaliteit. Plaats jouw bestelling online en profiteer van snelle levering.

Filteren